ممکن است اطلاعاتی در مورد یک جهان قبل از ما به دست آمده باشد

کرونوس – عده‌ای از دانشمندان ادعا کرده‌اند شواهدی از جهان‌های دیگر را می‌توان در فضا یافت: بقایای سیاه‌چاله‌هایی از جهان‌های دیگر.

به گزارش New Scientist این ایده حول چیزی به نام کیهان‌شناسی چرخه‌ای تطبیقی (conformal cyclic cosmology) شکل گرفته است. بر اساس این نظریه، جهان به طور مرتب از انفجارهای بزرگی ایجاد شده و پس از انبساط متراکم می‌شود تا به سمت انفجار بزرگی دیگر و کیهان دیگری ادامه‌ی مسیر دهد و این روند به شکل یک چرخه دائماً تکرار می‌شود.

با این که قسمت اعظم جهان در هر چرخه از بین می‌رود، این دانشمندان ادعا کرده‌اند که مقداری پرتوی الکترومغناطیسی از این روند بازیافت جان سالم به در برده و به جهان بعدی سرایت می‌کند. این یافته‌ها در arXiv به انتشار رسیده است.

راجر پنروز استاد ریاضی فیزیک دانشگاه آکسفورد که در نوشتن این مقاله و همچنین شکل‌گیری نظریه‌ی کیهان‌شناسی چرخه‌ای تطبیقی مشارکت داشته به نیو ساینتیست گفت: «ما ادعا می‌کنیم که بازمانده‌های سیاه‌چاله‌ای که در چرخه‌ی قبلی تبخیر شده است را می‌توان در فضا مشاهده کرد.»

این شواهد مربوط به اشکالی از «نقاط هاوکینگ» است که به خاطر دانشمند فقید استیون هاوکینگ نام‌گذاری شده‌اند. وی معتقد بود سیاه‌چاله‌ها از خود «اطلاعات» به بیرون درز می‌کنند؛ چیزی که به «تابش هاوکینگ» ممعروف شد. پنروز و همکارانش معتقدند همین تابش است که از جهانی به جهان بعد منتقل می‌شود.

آنان می‌گویند نقاط هاوکینگ می‌توانند در بازمانده‌های گرمایی که از زمان انفجار بزرگ (مهبانگ) وجود داشته و به تابش زمینه‌ی کیهانی (CMB) معروف است پدیدار شوند. نقاط هاوکینگ شبیه دایره‌های نوری بر روی نقشه‌ی CMB بوده و با نام B-modes شناخته می‌شوند.

پیش‌تر گمان بر این بود که این نقاط نابهنجار در CMB یا به دلیل امواج گرانشی یا غبار کیهانی ایجاد شده‌اند. اما پنروز و همکارانش می‌گویند نظریه‌ی آنان امکان ارائه‌ی پاسخی کنجکاوانه به این گمان‌ها را دارد. و این که ممکن است پروژه‌ی BICEP2 که به مطالعه‌ی نقشه‌ی CMB می‌پردازد همین حالا هم یک نقطه‌ی هاوکینگ پیدا کرده باشد.

گروه در مقاله‌شان آورده‌اند: «وجود چنان نقاط ناهمگنی با این که برای نظریه‌ی تورم کیهانی مشکل‌ساز می‌شود، لیکن دست در دست کیهان‌شناسی چرخه‌ای تطبیقی (CCC) دارد.»

«با این که گسیل در CCC فقط تحت دماهای پایین اتفاق می‌افتد، اما چیزی که بر روی این تشعشع تأثیر دارد متراکم‌شدن تطبیقی کل آینده در یک سیاهچاله است. این موجب ایجاد یک نقطه‌ی گزار در چرخه‌ی فعلی می‌شود.»

نظریه‌ی جهان بازیافت‌شونده کم به چالش کشیده نشده است. بیشتر شواهدی که در دست داریم مبین این است که انبساط جهان در حال شتاب‌گرفتن است. همچنین عده‌ای معتقدند جهان ما آن‌قدر چگال نیست که بتواند به نقطه‌ی کوچکی تبدیل شده و از آن‌جا باز منبسط شود. این نظریه را گاهی نظریه‌ی جهش بزرگ نیز می‌خوانند.

ما هنوز شواهدی دال بر وجود تابش هاوکینگ نیافته‌ایم چه رسد به نقاط هاوکینگ. پس با این که این نظریه به نکات بسیار جالبی می‌پردازد، هنوز برای رسیدن به این نتیجه که قبل از ما جهانی وجود داشته زود است و نیل به این نتیجه نیاز به زمان و مطالعه‌ی بیشتری دارد.

درباره هیأت تحریریه

این مقاله توسط هیأت تحریریه نوشته ویا ویرایش شده است. عضویت در هیأت تحریریه با توجه به «شرایط همکاری با کرونوس» برای عموم آزاد است.

آیا می‌دانستید؟

زنگ تفریح: حرکت زمین، ساعت و تقویم

در این ویدیو به حرکت وضعی و حرکت انتقالی زمین پرداخته و به صورت مختصر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *