طبق نظریه داروین، همهی موجودات زنده یک جد مشترک دارند. بر این اساس حیوانات، گیاهان و آغازیان همه از یک موجود سرچشمه گرفتهاند.
ما قادریم با مطالعهی فسیلها از گذشتهی دور خودمان اطلاعاتی کسب کنیم. اما تعداد فسیلهای قابل مطالعه زیاد نیست و ما برای درک سرچشمههای حیات به اندازهی کافی فسیل در دسترس نداریم.
همهی جهانی که ما میشناسیم از بیگ بنگ شروع شد و مدتی بعد از این انفجار، کهکشانها و سیارات به وجود آمدند. اما از میان آشوبی که پس از انفجار بزرگ به وجود آمد، روی سیارهی کوچکی در کهکشان راه شیری، حیات شکل گرفت که نه تنها بینظم نیست، بلکه بسیار منظم و دقیق به نظر میرسد. ما هنوز نمیدانیم حیات روی زمین دقیقاً چرا و چگونه شکل گرفته است، اما نظریهها و فرضیات مختلفی در این مورد داریم.
اگر با دقتی بیشتر به درخت حیات نگاه کنیم متوجه میشویم که همهی موجودات زنده از یکی از شاخههای این درخت به وجود آمدهاند. خود داروین در این مورد نظریهپردازی کرده بود. او در مورد این موجود که جد مشترک همهی ما بوده نوشته بود این موجود «نوع آغازینی است که حیات برای نخستین بار در آن دمیده شد.» پژوهشگران به این موجود نام لوکا (LUCA) دادهاند که به انگلیسی مخفف «آخرین جد مشترک جهانی» (Last Universal Common Ancestor) میباشد.
ادامه روی یوتیوب.