نظریه میدان کوانتومی به زبان ساده

ما توی دههی ۱۹۶۰ میلادی کشف کردیم که اتم کوچکترین قسمت ماده نیست. ما فهمیدیم که پروتونها از اجزای کوچکتری به نام کوارکها تشکیل شده‌اند. به نظر میرسد همهی چیزهایی که ما در جهان میبینیم از این کوارکها تشکیل شده باشند. دستکم این چیزی است که در کلاس‌های فیزیک به ما آموزش داده می‌شود. اما کوارکها چه‌طور؟ آن‌ها از چه تشکیل میشوند؟

بر اساس یکی از بهترین و زیباترین نظریههایی که در فیزیک وجود دارد اصلاً چیزی به نام ذره وجود ندارد. بر اساس این نظریه، همهچیز از جمله ذرات و نیروها از چیزهایی به نام میدان تشکیل شده‌اند. اگر نمیدانید میدان چیست اصلاً نباید نگران باشید چون هیچکس نمیداند میدان دقیقاً چیست. ما تنها شکل تقریبی میدان را می‌شناسیم. مثالی که احتمالاً همه با آن آشنایی دارند، آهنربا است. اگه آهنربایی را زیر یک قطعه کاغذ قرار دهید و روی کاغذ برادهی آهن بپاشید، این برادههای آهن به نظمی درمی‌آیند که شبیه به موج است. به این می‌گویند یک میدان مغناطیسی. ما در فیزیک کلاسیک به جز میدان مغناطیسی، میدانهای دیگری همچون میدان گرانشی را نیز میشناسیم.

طبق نظریهی میدان کوانتومی، ذراتی همچون الکترون و کوارک در واقع چیزی نیستند جز موجهایی که روی یک میدان به وجود می‌آیند. این یعنی الکترون جسمی سخت نیست که اگر بزرگ بود میتوانستیم آن را به سادگی در دست بگیریم. بر اساس این نظریه، الکترون و همهی چیزهای دیگری که ما نام ذرات بنیادین بر آن‌ها نهاده‌ایم، امواجی روی میدان مخصوص خودشان هستند.

ادامه روی یوتیوب.

درباره هیأت تحریریه

این مقاله توسط هیأت تحریریه نوشته ویا ویرایش شده است. عضویت در هیأت تحریریه با توجه به «شرایط همکاری با کرونوس» برای عموم آزاد است.

آیا می‌دانستید؟

زنگ تفریح: حرکت زمین، ساعت و تقویم

در این ویدیو به حرکت وضعی و حرکت انتقالی زمین پرداخته و به صورت مختصر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *