دمای هوا در ۴ سال آینده به طور غیرعادی بالا خواهد بود

کرونوس – برای جمع‌آوری کولرهایتان عجله نکنید – موج گرما احتمالاً به این زودی‌ها تمام نمی‌شود. بر اساس مقاله‌ای که روی Nature Communications منتشر شده، طی دست‌کم ۵ سال آینده دمای هوا به شکلی غیرعادی بالا خواهد ماند و این احتمال وقوع توفان‌های استوایی را شدت می‌بخشد.

با این که تغییرات اقلیمی ایجاد شده توسط بشر قطعاً در روند گرمایش زمین تأثیر دارد، اما تنها عامل ایجاد کننده‌ی آن نیست. محققین مرکز ملی تحقیقات علمی در آمریکا (CNRS) موفق به ابداع روشی برای پیشبینی دمای سطح زمین با استفاده از تغییرات دمایی به علاوه‌ی تغییرات اقلیمی ایجاد شده توسط انسان شده‌اند. نتایج حاصل از این مطالعه نشان‌دهنده‌ی ارقام بسیار بالاتری نسبت به روش‌هایی است که در آن‌ها گرمایش زمین تنها با نگاه به علل انسانی مشخص می‌شود.

گرمایش زمین بین سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۳ وقفه‌ای کوتاه‌مدت را تجربه کرد. در این مدت، سرعت رشد میانگین دمای سطح در کل زمین کاهش یافت زیرا اقیانوس‌ها شروع کرده بودند به جذب گرمای اضافه و بازپخش انرژی در همه‌جای زمین. محققین متوجه شدند که میزان گرمایش حاصل از گازهای گلخانه‌ای نامعلوم است چراکه تغییرات طبیعی طی چند دهه نقش عمده‌تری در سرعت گرمایش ایفا می‌کنند.

روش جدید که PRObabilistic foreCAST system (سیستم پیشبینی احتمالی، به اختصار PROCAST) نام دارد از این سرعت‌ها و تغییرات برای پیشبینی دقیق تغییرات دمایی در آینده استفاده می‌کند. محققین برای این کار از روش آماری CMIP5 که مبتنی بر داده‌های مربوط به سال ۱۸۸۰ تا ۲۰۱۶ می‌باشد استفاده می‌کنند تا بتوانند شرایط اقلیمی حال حاضر را بازسازی کرده و احتمالات مربوط به آینده را از آن استخراج نمایند. در شبیه‌سازی‌ای که این گروه انجام داد، PROCAST توانست خلاء اطلاعاتی مربوط به اوایل سده‌ی حاضر را نیز با این که اطلاعاتی در مورد آن موجود نبود لحاظ کند. این کار PROCAST را در میان قوی‌ترین سیستم‌های پیش‌بینی هوا قرار می‌دهد.

در کل می‌توان نتیجه گرفت گرمایش فعلی زمین حداقل تا ۵ سال آینده ادامه پیدا کند. بین سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ روند افزایش دما ادامه داشته و همچنین تعداد رویدادهای سرد کاهش پیدا خواهد کرد.

این در حالی است که گرمای سوزان همچنان سطح زمین را در سیطره‌ی خود دارد و تقریباً در همه‌ی قاره‌ها درجه‌ی هوا به بالاترین سطح خود رسیده است. اگر پدیده‌ی ال‌نینو را در نظر نگیریم، سال ۲۰۱۷ گرم‌ترین سال ثبت‌شده بود.

PROCAST تنها می‌تواند میانگین دمایی را به‌دست آورد؛ اما محققین امیدوارند بتوانند پیشبینی‌هایشان را به بارش، خشکسالی و گردبادهای شدید نیز توسعه دهند و بتوانند سیستمی طراحی کنند که با نصب بر روی گوشی‌های همراه بتواند این پیشبینی‌ها را در اختیار عموم قرار دهد.

درباره هیأت تحریریه

این مقاله توسط هیأت تحریریه نوشته ویا ویرایش شده است. عضویت در هیأت تحریریه با توجه به «شرایط همکاری با کرونوس» برای عموم آزاد است.

آیا می‌دانستید؟

زنگ تفریح: حرکت زمین، ساعت و تقویم

در این ویدیو به حرکت وضعی و حرکت انتقالی زمین پرداخته و به صورت مختصر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *