سلنا گومز، خواننده و هنرپیشه‌ی معروف در سال ۲۰۱۵ مبتلا به بیماری خودایمنی بدن بود.
سلنا گومز، خواننده و هنرپیشه‌ی معروف در سال ۲۰۱۵ مبتلا به بیماری خودایمنی بدن بود.

ریشه‌های بیماری خودایمنی و روش درمان آن کشف شد

کرونوس – طی سال‌های اخیر موارد بسیار زیادی از بیماری خودایمنی (بیماری‌ای که در آن دستگاه ایمنی بدن برخی اعضا را به عنوان بیگانه شناخته و به آن‌ها حمله می‌کند) مشاهده شده است که به دلیل خاموش بودن این بیماری و این که صرفاً اخیراً نسبت به این بیماری آگاهی‌بخشی عمومی انجام می‌شود، بسیاری از این بیماران مدت‌های مدیدی را در بیمارستان‌ها و در صف مطب پزشکان گذرانده‌اند تا بالاخره به درستی مورد معاینه قرار بگیرند. یکی از این بیماران به نیویورکر گفته: «من به همان شکلی بیمار شدم که همینگوی می‌گفت آدم ورشکسته می‌شود: به آرامی و سپس ناگهان.»

با این حال، هنوز می‌توان خوشبین بود. گروهی از محققین از دانشگاه ییل می‌گویند دلیل این بیماری را کشف کرده و روش‌هایی را برای علاج آن در ذهن دارند.

مقاله‌ی این گروه که در نشریه‌ی Science منتشر شده است، دلیل بروز این بیماری را باکتری‌ای در روده به نام Enterococcus gallinarum ذکر کرده‌اند. وقتی این باکتری به صورت خودجوش از روده به سمت قسمت‌های دیگر بدن مانند کبد، طحال و غدد لنفاوی حرکت می‌کند، دستگاه ایمنی بدن واکنش نشان می‌دهد.

بیماری خودایمنی، یک وضعیت التهابی مزمن است که توسط خود سلول‌های ایمنی بدن ایجاد می‌شود. این سلول‌ها به اشتباه گمان می‌کنند که بدن در خطر است و به همین دلیل به بافت‌های سالم حمله‌ور می‌شوند. سل پوستی، رماتیسم مفصلی و تیروئیدیت هاشیموتو تنها سه نمونه از صدها بیماری‌ای هستند که در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند. اکنون این بیماری‌ها به لیست درازی که مربوط به باکتری روده می‌شود نیز اضافه خواهند شد.

پژوهشگران برای انجام این مطالعه، روی موش‌های آزمایشگاهی تغییرات ژنتیکی‌ای انجام دادند که آنان را نسبت به بیماری خودایمنی آسیب‌پذیر ساخت. آنان سپس باکتری معده را بررسی کردند تا ببینند تا ببینند کدامشان ملتهب شده یا در تولید آنتی‌بادی‌های محرک سیستم خودایمنی دخیل هستند. مشخص شد که مجرم Enterococcus gallinarum است.

آنان وقتی سلول‌های کشت‌شده‌ی کبد افراد سالم را با افرادی که بیماری خودایمنی داشتند مقایسه کردند، در گروه اخیر آثاری از Enterococcus gallinarum را یافتند.

جالب این‌جاست که پژوهشگران نه تنها منشأ مشکل را پیدا کردند، بلکه روش‌هایی برای کاهش آثار بیماری خودایمنی نیز یافتند. آنان موفق شدند با استفاده از واکسن و آنتی‌بیوتیک رشد Enterococcus gallinarum را متوقف کنند و بدین ترتیب آثار بیماری محو شد. آنان امیدوارند که این تحقیقات به درمان انواع خاصی از بیماری خودایمنی همچون بیماری خودایمنی کبد و سل پوستی منجر شود.

درباره هیأت تحریریه

این مقاله توسط هیأت تحریریه نوشته ویا ویرایش شده است. عضویت در هیأت تحریریه با توجه به «شرایط همکاری با کرونوس» برای عموم آزاد است.

آیا می‌دانستید؟

زنگ تفریح: حرکت زمین، ساعت و تقویم

در این ویدیو به حرکت وضعی و حرکت انتقالی زمین پرداخته و به صورت مختصر …

3 دیدگاه

  1. سلام وخسته نباشید.ایا واقعا درمان کردن این بیماری و؟؟؟و اینکه ایا داخل ایران هم درمان شده یانه

  2. سلام و عرض خسته نباشید.آیا در ایران هم به این نتیجه رسیدن که بیماری های خود ایمنی منشااش این باکتری توی روده است؟حتی بیمارهای خودایمنی مغزی؟دوستان اگر کسی دکتر خوب توی تهران در رابطه با بیماری خودایمنی مغزی میشناسه معرفی کنه لطفاً.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *