آیا آلزایمر نوعی از دیابت است؟

کرونوس – یک تحقیق جدید شواهدی را برای برخی فرضیه‌های پزشکی که آلزایمر و قند خون را مرتبط می‌دانستند مهیا کرده است.

محققین انگلیسی و چینی، تحقیقی را در Diabetologia منتشر کرده‌اند که در آن ۵۱۸۹ فرد با متوسط سنی ۶۶ سال مورد بررسی قرار گرفتند. در این تحقیق، افرادی دارای قند خون بالا، زوال حافظه و شناخت بیشتری نیز داشتند.

محققین در بیانیه‌ای اعلام کردند: «در حالی که تعدادی از پژوهش‌های پیشین زوال شناختی را با دیابت مرتبط می‌دانستند، این تحقیق بزرگ‌ترین آن‌ها در نوع خود است که ارتباط مستقیمی بین HbA1c (سنجه‌ای برای میزان کنترل قند خون) و احتمال زوال شناختی را پیشنهاد می‌دهد.»

همه‌ی شرکت‌کنندگان در این آزمایش به نوعی آلزایمر یا زوال شناختی دچار بودند. اما زوال در آن‌هایی که HbA1c بالاتری داشتند، محرزتر بود.

پیش از این عده‌ای از دانشمندان آلزایمر را با بیماری دیابت نوع ۳ مرتبط می‌دانستند. با این که ممکن است این موضوع درست نباشد، اما به نظر می‌رسد قند خون بالا روی ذهن تأثیراتی دارد.

در سال ۲۰۱۷، ۵/۵ میلیون آمریکایی به آلزایمر مبتلا بودند که موجب زوال حافظه، مشکل در فکر کردن و غیره می‌شود. هنوز درمانی برای آلزایمر ابداع نشده و عواملی همچون کشیدن سیگار و فشار خون بالا موجب پیشرفت آن می‌شوند.

یکی از دست‌اندرکاران پژوهش اخیر می‌گوید: «زوال عقل یکی از همه‌گیرترین معضلات روانی است که بسیار به کیفیت زندگی بعد از جوانی ارتباط دارد. در حال حاضر این بیماری قابل درمان نیست و همین موجب ایجاد اضطرار در مطالعات روی آن می‌شود.»

مطالعات دیگری نیز انجام شده‌اند که عوامل متفاوتی را آغازگر آلزایمر می‌دانند از جمله یکی که نشان می‌دهد بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ دو برابر بیشتر از دیگران به آلزایمر مبتلا می‌شوند. پژوهش دیگری، نوعی ارتباط مولکولی بین آلزایمر و گلوکز قند خون را معرفی کرده است.

درباره هیأت تحریریه

این مقاله توسط هیأت تحریریه نوشته ویا ویرایش شده است. عضویت در هیأت تحریریه با توجه به «شرایط همکاری با کرونوس» برای عموم آزاد است.

آیا می‌دانستید؟

نظریه ریسمان به زبان ساده

یکی از این اسرار حل‌نشده در فیزیک عدم همخوانی نظریه نسبیت عام با مکانیک کوانتوم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *